EkonomiGündemİş DünyasıPolitikaSağlıkSon DakikaTeknoloji

Meteoroloji’den Üç Büyükşehir İçin Kritik Uyarı: Kuvvetli Rüzgar, Dolu, Sel ve Su Baskınlarına Karşı Dikkatli Olun!”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bölümünü etkileyecek olan yağışlı havaya ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Özellikle İç Anadolu Bölgesi’nin tamamı ve Doğu Anadolu’nun güney kesimleri için sağanak uyarısı yapıldı. Üç büyükşehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayanlar ise kuvvetli rüzgar, dolu, sel ve su baskınlarına karşı uyanık olmalı.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, hafta sonunda yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini belirtti. Çelik, “Karadeniz’in özellikle Batı ve Orta Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağış beklemiyoruz. Parçalı ve çok bulutlu olacak. Ancak bunun dışında tüm yurtta hafta sonunda yağış beklentimiz var. Yağışlar genellikle öğle saatlerinden sonra ve akşamın ilk saatlerinde görülecek.” şeklinde konuştu.

Beklenen yağışlar, gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. İç Anadolu Bölgesi’nin tamamı ve Doğu Anadolu’nun güney kesimlerinde ise daha kuvvetli yağışlar görülecek.

Üç büyükşehirde de sağanak bekleniyor. Ankara’da yağmurun yanı sıra kuvvetli rüzgar ve dolu şeklinde yağışlar bekleniyor. Başkent’te ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması gerekiyor.

Yeni haftaya girerken sıcaklıkların birkaç derece artması bekleniyor ancak yağışların devam edeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların olası olumsuz durumlara karşı tedbirli olmalarını öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir