EkonomiGündemİş DünyasıMagazinPolitikaSağlıkSon DakikaSporTeknoloji

Alcu Dent Diş Polikliniği’nde Hasta Hayalleri Çöktü: Sahte İmplantlar ve Hatalı Tedaviler !

Mersin’de bulunan Alcu Dent Mersin Ağız ve Diş Polikliniği’nin hasta hizmetleri, son dönemde sağlık camiasında gündem oluşturuyor. Birçok hasta, diş hekimi İbrahim Alcu ve eşi Ayşe İnce Alcu tarafından yapılan hatalı tedavi uygulamaları sonucu maddi ve manevi zarar gördü.

Poliklinikte uygulanan sahte implantlar ve hatalı tedavi yöntemleri, hastaların hayallerini çökertti. Konuyla ilgili olarak sağlık müdürlüğüne dilekçe veren çok sayıda hasta bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ekipleri, şikayetleri ciddiye alarak Alcu Dent Ağız ve Diş Polikliniği’nde bir denetim gerçekleştirdi.

Bir hasta, “Polikliniğe implant yaptırmak için gittim ve diş hekimlerinin bölgeyi yeterince incelemediklerini fark ettim. Tedavi sonrası implantlarım düştü ve yeniden yaptırmak zorunda kaldım. Ayrıca enfeksiyon da yaşadım ve başka bir diş hekimine gitmek zorunda kaldım.” şeklinde konuştu.

Başka bir hasta ise, “İlk başta tedavim çok iyi geçti, ancak daha sonra enfeksiyon yaşadım ve dişimde iltihap oluştu. Başka bir diş hekimine gitmek zorunda kaldım.” dedi.

Hastaların yaşadığı bu mağduriyetler, Alcu Dent Ağız ve Diş Polikliniği’nin sorumluluğunda. İbrahim Alcu ve Ayşe İnce Alcu henüz bir açıklama yapmadılar. Ancak, Sağlık Bakanlığı’nın konuyu araştırdığı ve gereken işlemleri yapacağı belirtildi.

Hasta hakları açısından önemli olan bu konunun, tüm hastaların bilinçli tercihler yapmaları adına önemli olduğu unutulmamalıdır. Hasta hayallerinin çökmesine neden olan bu tür uygulamalara karşı dikkatli olunması, sağlık standartlarına uygun hizmet veren güvenilir diş hekimlerinin tercih edilmesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir