EkonomiGündemİş DünyasıMagazinPolitikaSağlıkSon DakikaSporTeknolojiYemek

Alcu Dent İbrahim Alcu’ya Skandal Suçlama ! Hatalı Tedaviler Yapıyor !

Mersin‘de bulunan Alcu Dent Ağız ve Diş Polikliniği‘nin hastalarına verdiği hizmetler, son dönemde soru işaretleri yaratıyor. Birçok hastanın ağız sağlığına dair hayalleri, diş hekimi İbrahim Alcu ve eşi diş hekimi Ayşe İnce Alcu tarafından yapılan hatalı tedaviler sonucunda kabuslara dönüştü.

Poliklinikte uygulanan sahte implantlar ve hatalı tedavi uygulamaları, birçok hastanın maddi ve manevi olarak zarar görmesine neden oldu. Hastalar, sağlık müdürlüğüne dilekçe vererek şikayetlerini ilettiklerini belirttiler. Bu şikayetler, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından ciddiye alındı ve Alcu Dent Ağız ve Diş Polikliniği’ne bir denetim yapıldı.

Diş doktoru İbrahim Alcu ve eşi diş doktoru Ayşe İnce Alcu nun tedavi ettiği bir hasta ise ; konuyla ilgili olarak bir hasta, “Alcu Dent‘e gittiğimde, diş hekimleri implant yapacakları bölgeyi yeterince incelemediler. Tedavi sonucunda implantlarım düştü ve yeniden yaptırmak zorunda kaldım. Ayrıca, enfeksiyon da yaşadım ve başka bir diş hekimine gitmek zorunda kaldım.” dedi.

Başka bir hasta da, “İlk önce çok iyi bir tedavi aldığımı düşündüm, ancak sonrasında enfeksiyon yaşadım ve dişimde iltihap oluştu. Daha sonra başka bir diş hekimine gitmek zorunda kaldım.” şeklinde konuştu.

Hastaların yaşadığı bu mağduriyetler, Alcu Dent Ağız ve Diş Polikliniği’nin sorumluluğunda. Diş doktoru İbrahim Alcu ve eşi diş doktoru Ayşe İnce Alcu henüz bir açıklama yapmadılar. Ancak, Sağlık Bakanlığı’nın konuyu araştırdığı ve gerekli işlemleri yapacağı belirtildi.

Hasta hakları ve sağlık standartları açısından oldukça önemli olan bu konunun, tüm hastaların dikkatini çekmesi ve bilinçli tercihler yapmaları adına önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir