EkonomiGündemİş DünyasıMagazinPolitikaSağlıkSon DakikaSporTeknoloji

Doğu Akdeniz’de Şiddetli Fırtına Bekleniyor: Rüzgar Hızı 90 km/sa

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz bölgesinde güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Rüzgarın saatteki hızı 70-90 kilometre arasında olacak. Bu durum, bölgedeki vatandaşların ve denizcilerin olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Mersin ve çevresindeki limanlar da, fırtınanın etkilerinin hissedilmesi nedeniyle tedbirlerini artırdı. Liman yetkilileri, gemi trafiğinin aksamaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, fırtınanın, bölgedeki deniz trafiğinde aksamalara ve hasarlara neden olabileceği uyarısı yapıldı. Ayrıca, şiddetli fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç devrilmesi, elektrik kesintisi gibi olumsuzlukların da yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Vatandaşların, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları, açık alanda bulunan eşyalarını güvenli bir yere alarak çatı uçması gibi risklere karşı hazırlıklı olmaları önem taşıyor. Ayrıca, denizde seyir halinde olan vatandaşların da bu uyarılara dikkat etmeleri ve mümkünse limanlara yanaşmaları öneriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir